- EFT alapok -
EFT alaptanfolyam
Az érzelmek kezelésének képessége

Mi az EFT?

Az EFT egy fantasztikus öngyógyító, energia pszichológiai módszer, amely azáltal, hogy helyreállítja a test energiarendszerének egyensúlyát, felszabadítja a test természetes gyógyító folyamatait, így gyakran teljes érzelmi és ezáltal testi gyógyulást tesz lehetővé.

Az EFT-t (Emotional Freedom Techniques = Érzelmi Felszabadulás Technika), Gary Craig dolgozta ki 1995-ben. Roger Callahan TFT módszerét egyszerűsítette le azzal a céllal, hogy a csak szakemberek által használható bonyolult diagnosztikai és terápiás eljárással szemben az EFT-t bárki képes legyen  megtanulni, és használni is tudja a mindennapokban felmerülő problémái  megoldásában.

Az EFT módszere azon a felfedezésen alapul, hogy a test energiarendszerében történt zavar, „energiablokád”, befolyásolja érzelmeinket, mely hatással lesz testünk fizikai állapotára is.

A technika lényege, hogy a test bizonyos meridián (testünkben futó energiavezetékek) pontjain gyengéd ütögetést, kopogtatást végzünk, közben ráhangolódunk, összpontosítunk az érzelmi vagy fizikai problémára. Ennek eredményeképpen a test energiarendszerében blokkolt energia felszabadul, és a test öngyógyító energiái ismét szabadon áramlanak. Miután a  test energiarendszerében jelen lévő blokk feloldásra került, ennek érzelmi és/vagy fizikai megnyilvánulása – tehát maga a probléma is – feloldódik, megszűnik. Egyes praktizálók az EFT módszerét pszichológiai akupunktúrának nevezték el, mivel  hatásmechanizmusában nagyon hasonló. A különbség annyi, hogy tű helyett gyengéd kopogtatást használunk és nemcsak fizikai, hanem minden érzelmi problémát is kezelni tudunk vele.

Kinek szól a foglalkozás?

 • aki szeretné negatív érzéseit – pl. haragot, félelmet, fájdalmat, dühöt, agressziót, féltékenységet, szorongást, stresszt – oldani
 • aki szeretné traumatikus emlékeit elengedni
 • aki szeretne függőségétől megszabadulni
 • aki fizikai fájdalmait szeretné enyhíteni
 • aki szeretné félelmeit, fóbiáit elengedni

A foglalkozás témái:

 • EFT kialakulása, tudományos háttere
 • Teljes alaprecept – rövidített változat, azaz hogy is kopogtassunk, hogyan használjuk az EFT technikáját, az alapok elsajátítása
 • Testi tünetek, érzelmi problémák, függőségek, fóbiák kezelése
 • Traumatikus emlékek oldása
 • A probléma megközelítése, különböző aspektusok – azaz a gyakorlati alkalmazás kulisszatitkai
 • EFT és a Ho’oponopono
 • És minden egyéb, ami felmerül

Jelentkezés és egyéb tudnivalók:

A foglalkozás célja, hogy a résztvevők készségszinten megtanulják használni Gary Craig Emotional Freedom Technique (EFT – Érzelmi Felszabadulás Technika) módszerét.

SZEMÉLYES JELENLÉTŰ foglalkozás ONLINE csatlakozási lehetőséggel

időpontja:

2024. május 09., 16., 23. – Három egymást követő csütörtök délután 3×3 órában, 17.00 – 20.00 óráig

Jelentkezési határidő: 2024. május 08.

Helyszín: 9022 Győr, Batthyány tér 5., valamint az online tér

Foglalkozás díja: 48.000,- Ft

A csoportos foglalkozás kis létszámmal – maximum 6 fő részvételével – indul.

Ha szívesen elsajátítaná az EFT módszerét, most online, egyéni foglalkozás keretében is megteheti. Saját problémája köré szőve 3×1,5 órában tanulhatja meg az EFT alapjait. Hívjon, írjon üzenetet!

Hogy minél több idő jusson a gyakorlásra, javaslom, hogy a résztvevők ismerkedjenek meg az EFT Kézikönyvvel a foglalkozás kezdete előtt. A könyv ingyenesen letölthető IDE kattintva.

Az EFT alkalmazásához hasznos tudnivalókat, kopogtató forgatókönyveket találsz a blogomon!

A foglalkozást végzettek számára működik a Kopogtatók Klubja. Itt havonta egyszer találkozunk – nagyon oldott, vidám hangulatban -, és a résztvevők által hozott, aktuális problémákkal foglalkozunk, miközben az EFT világának újdonságaival is megismerkedhetnek a klub tagjai. A Kopogtatók Klubjában a részvétel ingyenes, az EFT alapok elvégzése után várom szeretettel!

És egy kis ízelítő, hogy mennyi mindenre használható kiválóan a kopogtató módszer. Érdemes megnézni!

Foglalkozáson résztvevők véleménye