A mindfulness kapcsán jutottam el Judithoz, mert meditálni szerettem volna megtanulni, de sokkal több az, amit kaptam, a maximális bizalom és elfogadása révén még közelebb kerültem önmagamhoz. Egy olyan remek szakember, akit a szeretet vezérel és nagyon hiteles. A meditálás a mindennapom része lett, örülök, hogy belevágtam, köszönöm! Minya Gabriella

Minya Gabriella

“Pont akkor találtam rá erre a tanfolyamra, amikor a leginkább szükségem volt rá; amikor épp időm is volt rá; és amikor olyan változás előtt álltam az életemben, ami épp szükségessé is tette az itt tanultak ismeretét és használatát. Judit egy új, békésebb világba vezetett be, végig fogva a kezem; egy új szemléletmóddal és számtalan hasznos eszközzel/módszerrel ismertetett meg, és mindezek által is segített újra megtalálni jobbik önmagam, aki kissé háttérbe szorult az úton. Ezúton is hálásan köszönök neki minden szívből jövő és kedves segítséget. És mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a kurzust, aki szeretne ismét közelebb kerülni elfeledett önmagához és egy kis nyugalmat találni ebben a felgyorsult és rohanó világban.”

V. Melinda

Nehéz pár sorban összefoglalni mit is jelentett számomra ez a tanfolyam, egyáltalán miként kerültem a közelébe, milyen tapasztalatokra tettem szert, de teszek egy próbát. Alapvetően pozitív életszemléletem és vidámkodásra való mindenkori hajlandóságom ellenére világéletemben hajlamos voltam az aggodalmaskodásra, a túlféltésre, a rossz dolgokon való morfondírozásra, amely gyakran már-már határozott félelemérzéssé nőtte ki magát bennem.  Elkönyveltem, hogy anyai örökség, nincs mit tennem ellene, s ezzel el is intéztem a dolgot magamban jó pár évre.

Aztán egy napon a Barátnőmtől hallottam először a mindfulness kifejezésről, illetve egészen pontosan a „Mindfulness alapú önismereti és EFT tréningről”. Percig nem volt kérdés számomra, hiszen az ösztönöm súgta, ki kell próbálnom, adnom kell egy esélyt annak, hogy megtanuljam kezelni a szeretteim féltésével, a jövő bizonytalanságaitól való aggódással kapcsolatos negatív gondolataimat. Az EFT-vel kötött közel öt éves ismeretségem és gyakorlati tapasztalataim alapján reményteli és bizakodó voltam a tanfolyam megkezdésekor, de az igazat megvallva ilyen gyors és jól érzékelhető „eredményre” magamat illetően nem számítottam.

Meditációs technikák tanításával olyan egyszerűen kezelhető, de annál hatásosabb eszközöket adott számomra a tíz hét során, amelyet a mindennapjaimba beépítve, úgy érzem képes lehetek a „tudatos jelenlét” megvalósítására. Ezáltal pedig az elsajátított ismeretek pozitív eredményeinek megélésére.  Mert a legmeghatározóbb dolog, amire a mindfulness rávilágít, hogy „Életünk csak a jelen pillanatban zajlik. Ha csak a múlttal vagy a jövővel vagyunk elfoglalva, és emiatt elmulasztjuk a jelen pillanatait, akkor tulajdonképpen saját életünk darabkáit vesztegetjük el. A tudatos jelenlét kizárja a múltban való elmerülést, a rágódást, a jövővel kapcsolatos aggodalmaskodást.” Mindezek felismerésében, megtapasztalásában és megértésében, s ami a legfontosabb, a negatív gondolatok kezelésében volt nagy segítségemre a tanfolyam.     

Fantasztikus tíz hét volt. Mindenkinek – aki a bevezetőmben magára ismer, de annak is, aki nem – őszintén csak ajánlani tudom!

Gonda Kati