fbpx

Mindfulness alapú önismereti és EFT tréning


A tudatos élet művészete

“Hódítsuk vissza a jelen pillanatot – és az életet!”
Jon Kabat-Zinn
Miért érezzük folyton azt, hogy rohan az idő? Miért van az, hogy bármennyire is akarunk és tervezünk, nem jut idő a fontos dolgokra? Miért élünk állandóan a múltban vagy a jövőben, ahelyett, hogy élveznénk a jelenünket? Hogyan lehet az állandó agyalást leállítani és megélni a pillanatot? Miért akadunk ki semmiségeken és miért nincs sem türelmünk, sem időnk semmire?
Ez a tréning segít, hogy nyugodtabb, békésebb és boldogabb legyél.
Minél inkább növeled a tudatosságod, annál kevésbé fogod hagyni, hogy kizökkentsenek negatív események.
A mindfulness és az EFT hatékony módszereinek egyedülálló ötvözésével elsajátíthatod a tudatos élet művészetét!
A tréning célja:
A tréning célja, hogy megismertesse az érdeklődőkkel a mindfulness és az EFT módszertanát, elméletét és gyakorlatát. Ám még ennél is fontosabb célja az, hogy fejlessze a tudatosságunkat, és megtanítson minket arra, hogyan csökkentsük a stresszt a saját életünkben, és azt, hogyan hozzuk be a nyugodtságot és a koncentrált figyelmet, az elmélyülést az életünkbe. A tréningen tanultaknak hála meg tudjuk törni rossz szokásainkat, ki tudunk jönni a robotpilóta üzemmódból, megtanuljuk a figyelmünket a jelen pillanatra irányítani, és megtapasztaljuk a létezés örömét.
 
Kinek ajánlott a tréning?
Neked szól, ha:
 • Stresszes környezetben kell helyt állnod.
 • Szeretnél megtanulni meditálni.
 • Nehezedre esik egy dologra koncentrálni.
 • Gyakran azon kapod magad, hogy pörögsz és nehezen tudsz leállni.
 • Sokszor elégedetlen vagy magaddal és a dolgokkal.
 • Gyakran érzed úgy, hogy változtatni, változnod kellene.
 • Mindig másra vágysz, mint ami van.
 • Különböző feltételekhez kötöd a boldogságod.
 • Sokszor vagy elégedetlen, nem találsz örömöt az életben.
 • Szeretnéd javítani koncentráló képességedet.
 • Szeretnél nyitottabb, elfogadóbb lenni.
 • Szeretnéd oldani negatív érzéseid.
 • Szeretnéd elengedni traumatikus emlékeid.
 • Enyhíteni szeretnéd fizikai fájdalmaidat.
 • Egy hosszú távon, otthon, saját magad által is alkalmazható önismereti módszert keresel.
A tréning hatása:
 • A stresszes helyzeteket máshogyan élheted meg és jobban kezelheted.
 • Könnyebben észreveheted az életedet uraló és stresszt okozó mintázatokat.
 • Képes lehetsz tudatosan cselekedni a mindennapokban, választási lehetőséget kínálva saját magad számára, még a nehéz helyzetekben is.
 • Növekedhet az önismereted és a tudatosságod.
 • Képessé válhatsz elfogadóan kapcsolódni a saját érzéseidhez, magadhoz és a környezetedben élőkhöz.
 • A monoton munkákat nagyobb élvezettel kezdheted elvégezni.
 • Megtalálhatod az apró örömöket az életben, amelyek felett eddig elsiklottál.
 • Nyugodtabbá, megfontoltabbá, együttérzőbbé válhatsz.
 • Javulhat a memóriád, koncentráló és érzékelési képességed.
 • A fizikai fájdalmad, a vele járó szenvedés csökkenhet.
 • Képessé válhatsz a dolgok könnyebb elengedésére.
 • Az életedbe beköszönthet a hála és az elégedettség.
 
A tréning tartalma
A tananyag több ezer éves meditációs technikákra, illetve az elmúlt 40 év velük kapcsolatos tudományos kutatásaira épül. A formális és informális meditációkban azt gyakoroljuk, hogyan tudnánk teljesen tudatosan jelen lenni az életünkben. Az EFT (Érzelmi Felszabadulás Technika, a Kopogtató módszer) készségszintű elsajátításával képessé válhatunk negatív érzéseink kezelésére, oldására, és a traumatikus emlékeink elengedésére. 10 héten át, heti két és fél órában meditálunk, kopogtatunk, és foglalkozhatsz csak magaddal!
Tréning időpontja:
Hétközben:
2020.         tíz egymást követő csütörtök 17.00 – 19.30 óráig
Helyszín: 9022 Győr, Batthyány tér 5.
Tréning díja: 55.000 Ft,- +  ÁFA (részletfizetés lehetséges)
A díj tartalmazza a vezetett meditációk hanganyagát + írott anyagokat + Gary Craig tankönyvét, melyet innen ingyenesen már le is tölthetsz.
Jelentkezési határidő: 2020. március 22.
A tréningre való jelentkezés feltétele, hogy elkötelezett légy a változás mellett. Mindenkit várok, aki kész az önismereti munkára, aki vállalja, hogy minden alkalmon részt vesz és a tréning ideje alatt otthon gyakorol.

Jelentkezés

Hírlevél feliratkozás

A tanfolyamon résztvevők visszajelzései:
“Pont akkor találtam rá erre a tanfolyamra, amikor a leginkább szükségem volt rá; amikor épp időm is volt rá; és amikor olyan változás előtt álltam az életemben, ami épp szükségessé is tette az itt tanultak ismeretét és használatát. Judit egy új, békésebb világba vezetett be, végig fogva a kezem; egy új szemléletmóddal és számtalan hasznos eszközzel/módszerrel ismertetett meg, és mindezek által is segített újra megtalálni jobbik önmagam, aki kissé háttérbe szorult az úton.
Ezúton is hálásan köszönök neki minden szívből jövő és kedves segítséget. És mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a kurzust, aki szeretne ismét közelebb kerülni elfeledett önmagához és egy kis nyugalmat találni ebben a felgyorsult és rohanó világban.” – V. Melinda

“Nehéz pár sorban összefoglalni mit is jelentett számomra ez a tanfolyam, egyáltalán miként kerültem a közelébe, milyen tapasztalatokra tettem szert, de teszek egy próbát. Alapvetően pozitív életszemléletem és vidámkodásra való mindenkori hajlandóságom ellenére világéletemben hajlamos voltam az aggodalmaskodásra, a túlféltésre, a rossz dolgokon való morfondírozásra, amely gyakran már-már határozott félelemérzéssé nőtte ki magát bennem.  Elkönyveltem, hogy anyai örökség, nincs mit tennem ellene, s ezzel el is intéztem a dolgot magamban jó pár évre.

Aztán egy napon a Barátnőmtől hallottam először a mindfulness kifejezésről, illetve egészen pontosan a „Mindfulness alapú önismereti és EFT tréningről”. Percig nem volt kérdés számomra, hiszen az ösztönöm súgta, ki kell próbálnom, adnom kell egy esélyt annak, hogy megtanuljam kezelni a szeretteim féltésével, a jövő bizonytalanságaitól való aggódással kapcsolatos negatív gondolataimat. Az EFT-vel kötött közel öt éves ismeretségem és gyakorlati tapasztalataim alapján reményteli és bizakodó voltam a tanfolyam megkezdésekor, de az igazat megvallva ilyen gyors és jól érzékelhető „eredményre” magamat illetően nem számítottam.

Meditációs technikák tanításával olyan egyszerűen kezelhető, de annál hatásosabb eszközöket adott számomra a tíz hét során, amelyet a mindennapjaimba beépítve, úgy érzem képes lehetek a „tudatos jelenlét” megvalósítására. Ezáltal pedig az elsajátított ismeretek pozitív eredményeinek megélésére.  Mert a legmeghatározóbb dolog, amire a mindfulness rávilágít, hogy „Életünk csak a jelen pillanatban zajlik. Ha csak a múlttal vagy a jövővel vagyunk elfoglalva, és emiatt elmulasztjuk a jelen pillanatait, akkor tulajdonképpen saját életünk darabkáit vesztegetjük el. A tudatos jelenlét kizárja a múltban való elmerülést, a rágódást, a jövővel kapcsolatos aggodalmaskodást.” Mindezek felismerésében, megtapasztalásában és megértésében, s ami a legfontosabb, a negatív gondolatok kezelésében volt nagy segítségemre a tanfolyam.     

Fantasztikus tíz hét volt. Mindenkinek – aki a bevezetőmben magára ismer, de annak is, aki nem – őszintén csak ajánlani tudom!”  –  Gonda Kati