- EFT alaptanfolyam -
EFT alaptanfolyam

Mi az EFT?

Az EFT egy fantasztikus öngyógyító, energia pszichológiai módszer, amely azáltal, hogy helyreállítja a test energiarendszerének egyensúlyát, felszabadítja a test természetes gyógyító folyamatait, így gyakran teljes érzelmi és ezáltal testi gyógyulást tesz lehetővé.

Az EFT-t (Emotional Freedom Techniques = Érzelmi Felszabadulás Technika), Gary Craig dolgozta ki 1995-ben. Roger Callahan TFT módszerét egyszerűsítette le azzal a céllal, hogy a csak szakemberek által használható bonyolult diagnosztikai és terápiás eljárással szemben az EFT-t bárki képes legyen  megtanulni, és használni is tudja a mindennapokban felmerülő problémái  megoldásában.

Az EFT módszere azon a felfedezésen alapul, hogy a test energiarendszerében történt zavar, “energiablokád”, befolyásolja érzelmeinket, mely hatással lesz testünk fizikai állapotára is.

A technika lényege, hogy a test bizonyos meridián (testünkben futó energiavezetékek) pontjain gyengéd ütögetést, kopogtatást végzünk, közben ráhangolódunk, összpontosítunk az érzelmi vagy fizikai problémára. Ennek eredményeképpen a test energiarendszerében blokkolt energia felszabadul, és a test öngyógyító energiái ismét szabadon áramlanak. Miután a  test energiarendszerében jelen lévő blokk feloldásra került, ennek érzelmi és/vagy fizikai megnyilvánulása – tehát maga a probléma is – feloldódik, megszűnik. Egyes praktizálók az EFT módszerét pszichológiai akupunktúrának nevezték el, mivel  hatásmechanizmusában nagyon hasonló. A különbség annyi, hogy tű helyett gyengéd kopogtatást használunk és nemcsak fizikai, hanem minden érzelmi problémát is kezelni tudunk vele.

Kinek szól a tanfolyam?

 • aki szeretné negatív érzéseit – pl. haragot, félelmet, fájdalmat, dühöt, agressziót, féltékenységet, szorongást, stresszt – oldani
 • aki szeretné traumatikus emlékeit elengedni
 • aki szeretne függőségétől megszabadulni
 • aki fizikai fájdalmait szeretné enyhíteni
 • aki szeretné félelmeit, fóbiáit elengedni

A tanfolyam témái:

 • EFT kialakulása, tudományos háttere
 • Teljes alaprecept – rövidített változat, azaz hogy is kopogtassunk, hogyan használjuk az EFT technikáját, az alapok elsajátítása
 • Testi tünetek, érzelmi problémák, függőségek, fóbiák kezelése
 • Traumatikus emlékek oldása
 • A probléma megközelítése, különböző aspektusok – azaz a gyakorlati alkalmazás kulisszatitkai
 • EFT és a Ho’oponopono
 • És minden egyéb, ami felmerül

Jelentkezés és egyéb tudnivalók:

A tanfolyam célja, hogy a résztvevők készségszinten megtanulják használni Gary Craig Emotional Freedom Technique (EFT – Érzelmi Felszabadulás Technika) módszerét.

Tanfolyam időpontja:

Hétvégén:

2020.  szeptember 26., október 03. és 10. – Három egymást követő szombat délelőtt 3×3 órában, 10.00 – 13.00 óráig

Helyszín: Győr, Batthyány tér 5.
Tanfolyam díja: 36.000,- Ft

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 25.

A tanfolyam kis létszámmal – maximum 5 fő részvételével – indul, a jelenleg ajánlott biztonsági előírások betartásával.

Hogy minél több idő jusson a gyakorlásra, javaslom, hogy a résztvevők ismerkedjenek meg az EFT Kézikönyvvel a tanfolyam kezdete előtt. A könyv ingyenesen letölthető IDE kattintva.

Tanfolyamot végzettek számára működik a Kopogtatók Klubja. Itt havonta egyszer találkozunk – nagyon oldott, vidám hangulatban -, és a résztvevők által hozott, aktuális problémákkal foglalkozunk, miközben az EFT világának újdonságaival is megismerkedhetnek a klub tagjai. A Kopogtatók Klubjában a részvétel ingyenes, az EFT alaptanfolyam elvégzése után várom szeretettel!

És egy kis ízelítő, hogy mennyi mindenre használható kiválóan a kopogtató módszer. Érdemes megnézni!

Tanfolyami résztvevők véleménye